Onderwerp voortgang:

Bewegend leren Plus is hetzelfde als het bewegend leren, maar dan met een extra dementie. Bij bewegend leren Plus ben je namelijk bezig met je lijf, om de leerstof beter te begrijpen. Het verschil zit hem dus in de activiteit: wanneer je bezig bent met het overgooien van een bal en ondertussen de tafels oefent ben je in beweging, maar die bal is niet essentieel voor het leren van de tafels. Wanneer je kinderen decimeters, meters en kilometers laat lopen laat je kinderen met hun lijf ervaren wat het verschil is. Ze hebben hun lijf dus nodig, om de lesstof beter te begrijpen.

Het bewegend leren Plus is de lastigste van de 3 om tijdens je lessen in te zetten. Het maakt namelijk dat je goed moet nadenken over je leerdoelen en hoe (en of) je daarbij gebruik kunt maken van je lijf. Je zult zien dat dit ook niet bij alle vakken kan. 

Bewegend leren is goed, bewegend leren Plus is net dat beetje extra. 

In de quiz zie je een aantal werkvormen. Een aantal zijn Energizers, een aantal bewegend leer activiteiten en sommige zijn bewegend leer plus activiteiten. Geef per werkvorm aan welke vorm bij de werkvorm hoort. Ken je de werkvorm niet? In het volgende sub-hoofdstuk staan ze voor je uitgeschreven.